MOEITE MET TAAL
26 september 2024
MOEITE MET TAAL?
Heeft u moeite met taal? Dat is niet makkelijk. Lezen van dokters brieven, thuisarts en ga zo door.
Er is hulp. Vraag het ons.
Wist u dat De Domijnen, de bieb, van alles heeft om u te helpen?
https://www.bibliotheekdedomijnen.nl/leren.html
En er is een hele fijne app LEES SIMPEL die teksten in makkelijke taal omzet. Probeer het eens!
NIEUWS

Elk jaar sturen wij een uitnodiging naar onze patiënten die in aanmerking komen voor de griep- en pneumokokkenprik. Dit jaar sturen wij deze uitnodiging per SMS, in plaats van per brief. U krijgt een SMS-bericht op uw telefoon met alle belangrijke informatie. U neemt uw telefoon mee naar de prikafspraak. Hoe weet u zeker dat de SMS van ons komt? Onze praktijknaam staat in het bericht De link begint met https://mijn-vaccinatie.nl U ontvangt de SMS in het najaar ๐๐ฒ๐ฏ๐ฏ๐ฒ๐ป ๐๐ถ๐ท ๐๐ ๐ฌ๐ฒ-๐ป๐๐บ๐บ๐ฒ๐ฟ? Geef het aan ons door, dat mag via het portaal of op een briefje. Dank u wel! Heeft u of uw familielid geen 06 nummer? Dan zorgen we dat u een brief krijgt. Voor vragen kunt u kijken op onze website www.huisartsenpraktijkelsloo.nl of op https://mijn-vaccinatie.nl De griepprik en pneumokokkenprik wordt gezet in November. ๐ช๐ฎ๐ฎ๐ฟ๐ผ๐บ ๐ฑ๐ฒ๐๐ฒ ๐๐ฒ๐ฟ๐ฎ๐ป๐ฑ๐ฒ๐ฟ๐ถ๐ป๐ด? We kunnen u op tijd en op een makkelijke manier informeren. We willen u meer mogelijkheden geven om uw afspraak te wijzigen en informatie in te zien. Een sms raakt minder snel kwijt dan een brief. Een sms is sneller, duidelijker en beter voor het milieu.

De telefonische bereikbaarheid van onze huisartsenpraktijk is verbeterd. Als u naar de praktijk belt en in de wachtrij komt, krijgt u nu ook de mogelijkheid om teruggebeld te worden. Als u voor deze optie kiest, hoort u de tijd waarop u teruggebeld gaat worden. Wilt u dit niet? U kunt aan de lijn blijven en wachten op de assistente. Dit kan iets langer duren. Naast de verbeterde telefonische bereikbaarheid, kunt u ook altijd gebruik maken van het patiëntenportaal. Hierin kunt u medische vragen stellen, consulten plannen, herhaalrecepten aanvragen en ziet u uw uitslagen. Mocht u hierover vragen of opmerkingen hebben, dan horen wij dat graag.

Waarschuwing! Namaak-oycodonpillen in omloop Isotonitazepyne verkocht als oxycodon: - Deze pil bevat de levensgevaarlijke nitazeen isotonitazepyne en géén oxycodon . - Gebruik van isotonitazepyne zorgt dat iemand plotseling stopt met ademen, bewusteloos raakt of komt te overlijden . - De pil is online aangekocht als oxycodon en is aangetroffen bij een overleden persoon in Nederland. - Gebruik géén pijnmedicatie die online is gekocht. Bel 112 en vraag om naloxon als jij of iemand anders deze pil heeft gebruikt en plotseling moeite krijgt met ademen. Blijf rustig en laat die persoon niet alleen achter.

Vanaf 3 juni start mevr. Britt Linssen bij ons in de praktijk. Zij is in opleiding tot huisarts en brengt haar laatste jaar bij ons door. Zij is al arts en zal zelf spreekuur doen. Soms kijkt een van de andere huisartsen mee. Er kan gevraagd worden of zij een video-opname mag maken van het gesprek. Dit is belangrijk voor haar opleiding. Hier wordt veilig mee omgegaan. U mag natuurlijk "nee" zeggen. Dan krijgt u dezelfde zorg.

De Apotheek Medisch Centrum Elsloo moet de manier van werken aanpassen. Medicijnen die u wilt herhalen, zullen daarom later klaar zijn. Recepten besteld voor 12 uur, zullen na 2 werkdagen klaar zijn. Als u bij de apotheek gebruik maakt van de rode medicomaat, dan krijgt u een bericht (SMS). Bestel uw medicijnen op tijd. Dat kan via uw portaal, of via de receptenlijn (046-4371199 keuze 2) Nieuwe recepten, die u voor de eerste keer nodig hebt, kunnen zo nodig wel meteen worden klaargemaakt.

Bent u op zoek naar kennis over uw lijf? Over ziekte? Over gezondheid of leefstijl? Er is veel op internet te vinden. Niet alle informatie is waar. Wij geven dit advies, voor betrouwbare informatie: Website Thuisarts.nl (ook via de startpagina op deze website te vinden) of TikTok Dokters Vandaag (@doktersvandaag) waar verschillende onderwerpen worden besproken door huisartsen en dokters uit het ziekenhuis. Er komen steeds meer filmpjes bij. U kunt natuurlijk ook altijd vragen stellen aan de assistentes en huisartsen.

Wist u dat u op www.voedingscentrum.nl veel informatie kunt vinden over gezonde voeding? Wat is goed om te eten? Wat is minder goed? Krijgt u genoeg vitamines binnen? Er zijn filmpjes. Maar er zijn ook apps, zoals Mijn Eetmeter, waar u zelf een goed beeld krijgt van uw eetpatroon. https://www.voedingscentrum.nl/nl/thema/apps-en-tools-voedingscentrum/mijn-eetmeter-app-online.aspx